Anouk van Dobben

Ik ben geboren in Haarlem, en ben van oorsprong harpiste

Met mijn harp vertrok ik als 20 jarige naar Australië, waar ik in Sydney onder andere wekelijks in The Queen Victoria Building's Art Gallery speelde. In Australië ontdekte ik het golfsurfen en kwam in 1998 terug als een 'surfende harpiste'.

Een tweede passie was geboren en om te kunnen blijven surfen, vond ik een baan bij de KLM en vloog door mijn werkgever de hele wereld over om daar waar de mooiste golven waren, inmiddels te kunnen trainen voor de Nederlandse Kampioenschappen. Van 1999 tot en met 2010 deed ik mee met de NK-surf-tour, en ik heb verschillende titels mogen behalen, waaronder tweevoudig Nederlands Kampioen en meervoudig kampioen van regionale wedstrijden.

In 2000 ben ik in aanraking gekomen met BSR bij Koos van Ravensteijn toen ik na een kop-staart botsing een whiplash bleek te hebben en vervolgens geen harp meer kon spelen. Zes behandelingen later was ik zo snel en verbazend goed hersteld, dat ik zelf BSR wilde gaan leren.

Ik werd toegelaten tot de opleiding in Zuid Afrika, vertrok (wel weer samen met mijn harp) naar de Garden Route, rondde de opleiding met goed gevolg af en opende in 2002 de eerste praktijk voor Body Stress Release in de randstad.

Inmiddels ben ik sinds 2018 ook als docent verbonden aan de Body Stress Release Academy. Ik vind het een eer om mijn passie voor BSR en het herstellend vermogen van het lichaam door te mogen geven.

Mijn partner Bastiaan en ik zijn trotse ouders van twee zoons. Naast ons gezin en ons werk, reizen wij gezamenlijk nog steeds zo veel mogelijk naar mooie hoge golven en de prachtige natuur aan de kusten...