Wat is BSR

BSR spoort op waar in het lichaam spierspanning aanwezig is. Indien het niveau van overbelasting is bereikt, wordt stress in ons lichaam vastgezet als Body Stress. Het lichaam gaat zich door middel van automatische reflexen beschermen door de spieren en ander weefsel aan te spannen. De zenuwbanen worden hierdoor onder druk gezet en

De communicatie tussen de hersenen en de gebieden waar Body Stress aanwezig is, wordt daardoor geheel of gedeeltelijk verstoord. De hersenen krijgen niet voldoende signalen dat er iets mis is in het lichaam, of dat er iets niet meer goed herstelt, en vervolgens wordt er door het brein geen actie ondernomen om het probleem op te lossen.

Oorzaken van BSR

De oorzaak van Body Stress kan fysiek zijn, bijvoorbeeld een verkeerde werkhouding, een auto ongeluk of valpartij. Ook kan het lichaam zich gaan wapenen tegen emotionele overbelasting. Dit kan het gevolg zijn van te hoge werkdruk, relatieproblemen of andere emotionele of psychische spanningen. In sommige gevallen kan zelfs contact met irriterende stoffen of voedsel eenzelfde beschermingsreactie opwekken, denk hierbij aan allergieën of contact met chemische stoffen.

De behandeling

De behandeling bestaat uit het lokaliseren van deze spierspanning en het toepassen van een Release op de plekken waar wij spanning constateren.Een Release is een impuls/lichte druk op een van te voren uitgeteste plaats in een specifieke richting, om het lichaam te stimuleren de spanning los te laten

BSR is voor iedereen

BSR is in Nederland een vrij jonge gezondheidstechniek die verrassende resultaten laat zien, met als gevolg dat BSR inmiddels een snel groeiende gezondheidstechniek aan het worden is. De techniek is zo vriendelijk, dat zij geschikt is voor iedereen: jong of oud, vrouw of man, ziek of gezond.